Boksen

Boksen

The Nobel Art Of Selfdefence.

 

BoksBoksen is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coordinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan. Twee tegenstanders proberen punten te scoren door elkaar op de juiste trefvlakken te raken. Dat kan door enkele stoten of combinatie van verschillende stoten. Kracht is hierbij minder nodig, wel snelheid en souplesse. Daarom is boksen geen krachtsport.

 

Bij Sportagus kunt u leren boksen in een zeer professioneel ingerichte Dojo. Wij maken gebruik van de boksring (6 x 6), bokszakken, springtouwen speedball en nog meer materialen zodat u op hoog kwalitatief niveau kunt leren boksen. Het is niet verplicht om te sparren wanneer u dat niet wilt, zodat u alleen mee kunt doen met het conditionele en technische deel van het boksen.

 

De bokslessen worden gegeven door Gursat Unal al 17 jaar trainer/coach. De bokslessen worden ondanks een inspannend sportief uurtje op een beginners/ recreanten niveau gegeven. Stoot combinaties naar hoofd en lichaam, verdedigen, ontwijken en het voetenwerk zijn in grote lijnen waarop getraind word. Wanneer u voor het eerst een vechtsport wilt beoefenen is het een laag drempelig en erg leuke les om in te stappen. Doe gerust een gratis proeflesje mee.

 

Bij een proefles kunt u de bokshandschoenen bij onze sportcenter lenen. En wanneer u deze wilt aanschaffen kan dat ook bij ons.