Grieks/ Latijns -Vrijworstelen

Grieks/ Latijns -Vrijworstelen

Worstelen is een vecht-/krachtsport waarbij niet geslagen of geschopt mag worden, men tracht de tegenstander door gereglementeerde grepen zover te brengen dat hij met beide schouders tegelijk de grond raakt.

 

WorstEr bestaan in het worstelen drie stijlen, de Grieks-Romeinse stijl, de vrije stijl en damesworstelen. Bij de Grieks-Romeinse stijl zijn slechts grepen van het hoofd tot de heupen toegestaan, dat wil zeggen de armen, de romp en het hoofd. Bij de vrije stijl zijn er geen beperkingen op het gebied van aanvalszones, men mag grepen doen van het hoofd tot de benen en voeten. Damesworstelen is grotendeels hetzelfde als vrije stijl worstelen. In tegenstelling tot vele andere gevechtssporten, zijn bij het worstelen technieken die pijn of kwetsuren teweegbrengen verboden.

 

Sedert 1896 staat het worstelen (Grieks-Romeins) op het programma van de moderne Olympische Spelen. In 1904 kwam het worstelen vrije stijl op het Olympisch programma. Sinds 2000 is ook damesworstelen een Olympische discipline.

 

Vaak is er een begripsverwarring tussen worstelen enerzijds en catch of Amerikaans “pro wrestling”. Catch legt sterk de nadruk op entertainment, waarbij de uitkomst van de wedstrijd vaak al van tevoren wordt bepaald. Worstelen is uitsluitend een competitieve sport.

 

Er wordt individueel geworsteld, man tegen man, vrouw tegen vrouw. Maar bij competities is er vaak ook een rangschikking per beste ploeg of land. Deze is dan afhankelijk van de behaalde uitslagen van elke individuele worstelaar. Een worstelaar wordt ingedeeld in een bepaalde gewichtsklasse. Om die reden vindt er vóór toernooi een officiële weging plaats om te kunnen bepalen in welke reeks elke worstelaar dient te worstelen.

Sporten in Veenendaal bij Sportagus Kickboksen Kickboksen in Veenendaal ,MMA, MMA in Veenendaal, Judo, Buikspier kwartier, Fitkids 8+, Judo, Kids-boxing 5+, Ladies Kickboksen, Grieks Latijns worstelen, Bootcamp CrossFit, Hardlopen voor beginners, Kick Fun, Weerbaarheidstraining, RPM, Combat BBB, Ground Control Pilates, Boksen, Kickboks Veenendaal, Kickbocksen Veenendaal, Kickbocks in Veenendaal, Kickboksen in Veenendaal, Sporten Veenendaal, Sporten in Veenendaal, Sport Veenendaal, Sport in Veenendaal, Fitness Veenendaal, Fitness in Veenendaal, Utrecht, Ede, Lunteren, Rhenen, Ochten, Kesteren, Arnhem, Doorn, Driebergen, Kickbox, Kickboxing, Afvallen, Conditie, Dansen, Zumba.